Biografie

De wortels van Trees in the City schieten terug tot in de jaren 90. Marijn en Jonne komen beide al vroeg in aanraking met muziek, Marijn met de gitaar en Jonne met de bas. Muziek is voor beiden vanaf het eerste begin een passie die niet meer weg te denken is uit de levens van beide muzikanten.

Eind 2011 besluit de inmiddels ervaren singer-songwriter Marijn zijn liedjes solo op te voeren op podia in de omgeving Utrecht. Al snel krijgt Marijn op het podium versterking van Jonne met bas. Het zich steeds verder ontwikkelende eigen repertoire van Marijn wordt aangevuld met zelfgeschreven liedjes van Jonne. In de zomer van 2013 is de samenwerking geleidelijk uitgegroeid tot de vaste formatie Trees in the City.

Op dit moment treedt Trees in the City zowel solo (Marijn: zang, gitaar en piano) en als tweemansformatie op (Jonne: bas). Af en toe wordt de band aangevuld met een gastmuzikant. Trees in the City speelde op diverse podia zoals huiskamers, cafe’s, radiostations, theaters en op festivals.

Trees in the City is beïnvloed door uiteenlopende muziekstijlen, variërend van de soul van Motown tot aan authentieke Americana. De muzikale achtergrond van Trees in the City zorgt voor een uniek en herkenbaar geluid en een divers repertoire aan Engelstalige zelf geschreven liedjes.